Eindverslag Interne Mix 2024

20 juni 2024

Op vrijdag 7 juni zijn de laatste wedstrijden van de interne mix 2024 gespeeld. Met nog twee wedstrijden op het programma, waarbij het om de winst zou gaan in poule 2 en poule 4, beloofde het een mooie en spannende avond te worden.

Een week eerder, 31 mei, werd een zeer spannende wedstrijd gespeeld in poule 1. Met een gelijk aantal punten gingen Dick & Susan de strijd aan tegen Willem & Kelly. Na een gelijk opgaande eerste set werd deze binnen gesleept door Willem & Kelly. De tweede set werd alles uit de kast gehaald door Dick & Susan. Het werd een schaakspel, waarbij Willem & Kelly het meeste geduld hadden en ook de tweede set wonnen. Willem & Kelly werden de winnaars van poule 1.

In poule 2 is de beslissing gevallen op de laatste speeldag, 7 juni, tussen Don & Bente en Sander & Lia. Don & Bente begonnen de wedstrijd met één punt voorsprong, waardoor één gewonnen set voldoende zou zijn voor de winst in poule 2. In een gelijk opgaande wedstrijd, waarin telkens het serverende koppel werd gebroken, was de spanning om te snijden. Don & Bente kregen op 5-4, twee setpunten, maar Lia & Sander waren vastberaden en draaide de set om in een 6-5 overwinning. Deze dreun kwamen Don & Bente niet meer te boven en verloren ook de tweede set. Sander & Lia kunnen na een jaar afwezigheid in poule 1, volgend jaar hun kunsten wéér vertonen in de hoogste lokale klasse.

In poule 3 was er geen twijfel meer over wie de sterkste was. In een paar jaar zijn Bart & Annelies doorgestoomd naar poule 2. Zij werden ongeslagen kampioen in poule 3.

In poule 4 leek het ook spannend te worden. Patrique & Annet moesten op de laatste avond één set winnen om Koen & Isa voor te blijven. Zij lieten zich niet van de wijs brengen en wonnen overtuigend en streken de winst op in poule 4.

In poule 5 konden nieuwkomers Pieter & Angela het Tom & Lara nog lastig maken, omdat zij nog wat wedstrijden in te halen hadden. Al snel bleek dat dat voor het eerste jaar deelname aan de Interne Mix nog iets te hoog gegrepen was. Tom & Lara zijn zonder setverlies eerste geworden in poule 5.

In poule 6 waren alle deelnemende duo’s aan elkaar gewaagd. Er werden veel uitslagen opgeschreven in een gelijkspel, maar uiteindelijk waren Peter & Jeanet, na een aantal jaar als tweede te eindigen de sterkste in deze poule. Op naar een klasse hoger komend jaar.

In een volle en gezellige kantine hebben alle winnaars onder het genot van een drankje en hapje hun prijs in ontvangst genomen. Voor Hans & Laura was er de aanmoedigingsprijs, omdat zij sinds het wijkentoernooi lid zijn geworden en direct in het diepe werden gegooid door hun deelname aan de Interne Mix. Ze hebben er van genoten en van geleerd.

Ieder een mooi tennisseizoen gewenst en tot volgend jaar!